Toogle Left

BATir banner

Nocturne / Ontwerpen voor de wereld. Verwilghen en het Belgisch paviljoen in Parijs in 1937
Tue, 03/06/2014 - 20:00

Op dinsdag 3 juni kan u de tentoonstelling Ontwerpen voor de wereld. Verwilghen en het Belgisch paviljoen in Parijs in 1937 bezoeken tijdens een nocturne. Vanaf 19 u staan medewerkers van het CVAa en van het Universiteitsarchief klaar voor een woordje uitleg bij de tentoongestelde stukken in de galerij van de bibliotheek. Om 20u kan u twee korte lezingen bijwonen in de leeszaal van de Universiteitsbibliotheek:
Luc Verpoest (KU Leuven) graaft in de lange en intensieve briefwisseling tussen Raphaël Verwilghen en zijn bekende collega en vriend Henry van de Velde.
Rika Devos (ULB) overschouwt meer dan anderhalve eeuw Belgische paviljoenen op wereldtentoonstellingen.

Als afsluiter bieden Universiteitsarchief en Universiteitsbibliotheek een glas aan.

De nocturne is gratis; inschrijven is wenselijk want de plaatsen zijn beperkt.